Introductie

Bouncers Basketball is de basketbalvereniging in Gouda en Waddinxveen en omstreken. De vereniging is opgericht op 23 mei 2014 en is voortgekomen uit BV Springers uit Gouda en Waddinxveen Flyers uit Waddinxveen. Toen werd al in beide gemeenten gebasketbald en dat gebeurt nu nog steeds: in de Mammoet in Gouda en in de Duikelaar in Waddinxveen.

Uw firma en Bouncers Basketball

Naamsbekendheid voor uw bedrijf is ongetwijfeld een continu aandachtspunt voor u. Wellicht kunnen wij daarbij als Bouncers Basketball, dé basketbalvereniging in het Groene Hart, helpen. Met deze sponsorbrochure willen wij u de verschillende mogelijkheden die onze vereniging daarbij biedt onder de aandacht brengen. Dat kan vanaf een advertentie in onze digitale nieuwsbrief met logo op een roterende banner op onze website tot aan het sponsoren van één of meerdere teams. Er zijn voldoende mogelijkheden.

Graag wisselen wij met u van gedachten over uw wensen en plannen. Daarbij is het uiteraard mogelijk om met uw bedrijfsspecifieke wensen rekening te houden.

Nemen wij contact met u op of doet u dat met ons. Dat laatste kunt u doen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt hier deze informatie ook downloaden in pdf formaat.

Met vriendelijke groet,

Bouncers Basketball


 

Onze ambitie

Bouncers Basketball heeft de ambitie om de basketbalsport op zowel recreatief/competitie-spelend als ook op prestatief/competitie-spelend niveau aan te bieden. De vereniging wil voor iedere enthousiaste basketballer/ster een mogelijkheid bieden.

Bouncers Basketball wil dé leidende club voor het Groene Hart zijn. Bij Bouncers Basketball moet enerzijds op het hoogst haalbare niveau gespeeld worden en anderzijds ruimte zijn voor leuk en recreatief basketbal. Het moet aantrekkelijk zijn om bij Bouncers Basketball te basketballen.

Deze magneetfunctie moet uitgaan richting de potentiële leden in Gouda, Waddinxveen en de wijde omgeving. Bouncers Basketball wil dit bereiken door passende competities en goede trainers en coaches aan alle teams aan te bieden.

Om te kunnen spelen en presteren op het hoogst haalbare niveau zijn extra inspanningen nodig, ook financiële. Daarbij moet gedacht worden aan hogere inschrijfgelden voor het deelnemen aan hogere competities, het moeten leveren van bonds-scheidsrechters die daarvoor vanuit de vereniging speciaal voor moeten worden opgeleid, extra vergoedingen voor trainers die veel tijd en energie steken in het omhoog tillen van het niveau, etc. Voor het realiseren van onze ambities zijn sponsoren onontbeerlijk. Zij kunnen voor de financiële en / of materiële grondslag zorgen om deze ambities waar te maken. En Bouncers Basketball kan op haar beurt de sponsor in een steeds grotere cirkel rondom het Groene Hart zichtbaar en bekend maken.

De mogelijkheden

Pakket A – Website banner

Kosten per seizoen: € 200

Bevat:

 • Bedrijfslogo in de roterende banner op de homepage van de verenigingswebsite
 • Stukje over sponsor op de sponsordeelpagina van de verenigingswebsite

Pakket B – Digitaal

Kosten per seizoen: € 400

Bevat:

 • Pakket A +
 • Bedrijfslogo of – naam in elke nieuwsbrief van de vereniging (verschijnt 6-8x per seizoen)

Pakket C – Roll-up banner / Reclamebord

Kosten per seizoen: € 600 (per locatie)

Bevat:

 • Pakket B +
 • Roll-up banner tijdens wedstrijden (Mammoet en / of Duikelaar) of reclamebord (alleen Duikelaar)

Opmerking:

 • De fabricagekosten voor het maken van de banner / reclamebord zijn voor rekening van de sponsor.

Pakket D – Team jeugd

Kosten per seizoen: € 800

Bevat:

 • Pakket B +
 • Wedstrijdshort, inclusief bedrukking
 • Wedstrijdshirt, inclusief bedrukking
 • Roll-up banner tijdens wedstrijden van het gesponsorde team op de thuislocatie
  (Mammoet of Duikelaar)

Opmerkingen:

 • In verband met aanschafkosten van bedrukte tenues is de minimale contractduur 3 jaar.
 • Alternatief kan gekozen worden voor apart, later opgedrukte bedrijfsnaam en / of –logo. In dat geval kan een kortere looptijd worden afgesproken.
 • Uitbreiding met een bedrukking op het inloopshirt bestaat tot de mogelijkheden, indien de sponsor de aanschaf- en bedrukkingskosten van deze materialen voor zijn rekening neemt.
 • De fabricagekosten voor het maken van de banner zijn voor rekening van de sponsor.

Pakket E – Topteam jeugd / team senioren (vanaf U22)

Kosten per seizoen: € 1000

Hetzelfde als pakket D.

Opmerking:

 • De topteams jeugd spelen op (semi-landelijk) niveau. De senioren teams spelen op afdelingsniveau. Nederland is verdeeld in vijf afdelingen: Noord-Holland, Noord, Oost, Zuid en West. Bouncers Basketball behoort tot de grootste afdeling West welke globaal de regio’s rondo, Utrecht, Rotterdam en Den Haag bevat.

Pakket F – Topteam senioren (vanaf U22)

Kosten per seizoen: € 1500

Hetzelfde als pakket D.

Opmerking:

 • De topteams senioren spelen op (semi) landelijk niveau.


 

Uitbreidingsmogelijkheden pakketten D, E en F.

Uitbreiding van het pakketten met trainingspakken, sporttassen, etc. behoort tot de mogelijkheden, indien de sponsor de aanschafkosten van deze voor zijn rekening neemt. Kosten hieronder vermeld zijn exclusief productiekosten, daar deze variabel zijn in verband met de samenstelling en soort bedrukking.

Teamtas en wedstrijdmateriaal

Volgens de regels van de Nederlandse Basketball Bond zijn team die niet thuis spelen, verplicht hun eigen materiaal mee te nemen zoals basketballen om te gebruiken tijdens het warmlopen. Hiervoor heeft Bouncers Basketball een ballentas in het assortiment met een groot vlak voor uw logo. Kosten per seizoen: € 95,- Aangezien het zonde is om deze tas leeg te laten, is er de mogelijkheid om basketballen aan te schaffen voor de vereniging. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort bal, indicatief tussen de € 150 en € 250.

De tenues van spelers worden vervoerd in een aparte tas, die ook bedrukt kan worden. Kosten per seizoen: € 95,-

Sporttassen

Bouncers Basketball heeft voor een aantal teams reeds sporttassen voor de spelers. Bedrukking kan in verschillende kleurstellingen en wordt primair geplaatst op de zijkant van de tas.
Kosten per seizoen: € 350,-

Teamsweaters

Een team straalt uniformiteit en professionaliteit uit indien zij niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten grotendeels hetzelfde gekleed gaan. Bouncers Basketball heeft een verenigingssweater in het assortiment waarbij op zowel voor als achterkant veel ruimte over is voor bedrukking. Kosten per seizoen: € 300,-

Trainingspakken

Indien gewenst is dat het team volledig gekleed gaat in sponsorkleding, dan zijn trainingspakken de beste optie. Deze sets zijn in de basiskleuren van de vereniging, met daarin flexibilteit voor plaatsen van uw logo of bedrijfsnaam.

Combinaties van bovenstaande uitbreidingsopties behoren uiteraard tot de mogelijkheden; hier zal een aanbod op maat voor gemaakt worden.

 

Basisprincipes voor sponsoring

Bouncers Basketball waardeert het enorm dat sponsoren willen ondersteunen bij het verwezenlijken van de sportieve ambities. Het maakt het voor de vereniging mogelijk om verder te komen op sportief gebied. Bouncers Basketball gaat daarbij wel uit van een aantal basisprincipes.

 1. Het primaire uitganspunt is dat er voor de vereniging geld in de kas komt dat kan worden besteed aan de sportieve ambities van de gehele vereniging.
 2. Er kunnen ook andere kledingstukken dan de officiële verenigingskledingstukken worden aangeschaft. De voorwaarde daarbij is dat het in één of meerdere van de clubkleuren is, te weten: zwart, wit en / of rood.
 3. De sponsor kan een doel aangeven voor besteding (jeugd, materiaal, o.i.d.). De vereniging bepaalt echter aan welke activiteit, aankoop of anderszins het sponsorgeld specifiek wordt besteed.
 4. Sponsoring kan ook in natura of door directe betaling van facturen door sponsor (BTW-voordeel) zijn.
 5. Wanneer er kleding / materiaal (bijv. inloopshirts) wordt aangeschaft voor meerdere seizoenen, dan wordt dat na afloop van het contract eigendom van de vereniging. Daarmee kan het uit de roulatie gehaald worden, zodat er geen ‘gratis’ reclame is.
 6. Als de kleding / het materiaal voor één seizoen gebruikt zal worden, dan moeten deze bedrukte artikelen geschonken worden aan de spelers.


 

Er is al een aantal enthousiaste sponsoren die in Bouncers Basketball investeren:

 

 

 

 

 

 

PMA is al vele jaren de grootste aanbieder van kortingsproducten en collectieve verzekeringen. Iedereen kan profiteren van de voordelen: Ga naar PMA.info en profiteer ook!

Praktijk Joosten is een grote en uitgebreide praktijk, voorzien van vele verschillende specialisaties. Dit zorgt voor een optimale samenwerking en fysiotherapeutische zorg op elke patient individueel toegepast. Onder de specialist valt ook de sport fysiotherapie, gericht op alle voorkomende sportblessures. Wacht nooit te lang met blessures/klachten: hoe korter de blessure/klachten, hoe sneller het herstel!

 

FysioVisiq is een fysiotherapiepraktijk met een gespecialiseerd team op het gebied van sportgerelateerde klachten en training.

Jora Wolfgram is fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en master manuele therapie. Theo van Spanje is algemeen fysiotherapeut en bewegingswetenschapper i.o. 

Dick Bouwman is sportfysiotherapeut en al 30 jaar deskundige op het gebied van behandeling en training van sporters.

Sinds augustus 2015 hebben Bouncers Basketball en FysioVisiq een samenwerkingsverband. Leden van Bouncers Basketball kunnen hierdoor op korte termijn een afspraak maken voor een blessure behandeling. Wanneer u bij aanmelding aangeeft dat u lid bent van Bouncers Basketball, wordt u z.s.m. door Jora, Theo of Dick gezien en wordt uw klacht beoordeeld.

Verwijzing van de (huis)arts is niet nodig. FysioVisiq heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Skimmiakwekerij F. Kuipers en zonen is gevestigd in Boskoop en gespecialiseerd in de teelt van Skimmiasnijtakken en Skimmiatuinplanten. Deze worden via de bloemenveiling verhandeld en vinden wereldwijd hun weg.