Afgelopen vrijdag stond voor het eerste herenteam van de Bouncers alweer de vierde competitiewedstrijd op het programma. Na de promotie naar de tweede divisie heeft het team de goede lijn van vorig seizoen voortgezet, wat resulteerde in een seizoensopening van drie gewonnen wedstrijden op rij. De tegenstander op vrijdag was Agathos uit Geertruidenberg, dat vorige week voor het eerst de winst wist te pakken tegen de Green Eagles. Voor de Bouncers zaak om niet te verslappen, zodat met een positief gevoel naar de herfstvakantie uitgekeken kan worden.

Aanvankelijk lijkt Bouncers deze positieve gedachte ook zeker uit te stralen. Wouter van der Eng opent namens de Bouncers (tot groot verdriet van de coach) met een driepunter. Daarna wordt erĀ  via een paar simpele scores en goed verdedigend werk meteen een mooie voorsprong neergezet. Al snel wordt echter duidelijk dat de voorsprong vandaag meer gebaseerd is op inzet en individuele kwaliteit, dan op goed teamspel. Acties lukken wat minder makkelijk, een patroon in de aanval is nauwelijks te bespeuren en de tegenstander weet gebruik te maken van slordigheden in de defensie van Bouncers. Met een minimale voorsprong weet Bouncers toch het eerste kwart af te sluiten (18-14).

In het tweede kwart meer van hetzelfde: Bouncers weet via individuele klasse wel tot scoren te komen, maar het gebrek aan samenhang geeft Agathos hoop. Met een pressieverdediging en te veel aanvallende rebounds weet de ploeg zelfs op voorsprong te komen. Met hangen en wurgen schraapt Bouncers toch nog wat extra energie bij elkaar, om het kwart af te sluiten met een kleine voorsprong (29-27).

In de rust worden de koppen bij elkaar gestoken en peppen de spelers elkaar wat op: dit moet beter! Na een korte warming-up wordt het derde kwart met nieuwe energie gestart. Meteen is duidelijk dat uit een ander vaatje wordt getapt. De bal gaat net wat vaker (en sneller) rond, waarna de schoten vervolgens wel vallen. Defensief worden minder rebounds weggegeven, waardoor een duidelijk gat geslagen wordt. Aan het einde van het derde kwart staat er dan ook een mooie voorsprong op het bord (48-37).

Het laatste kwart lijkt de batterij helaas toch leeg. Agathos speelt alles of niets en geeft maximale druk. Bouncers gaat hier niet goed mee om, wat tot een aantal turnovers leidt. Als de tegenstander vervolgens ook de ballen nog eens raak gaat gooien worden de laatste minuten toch wel erg spannend. Onder luide aanmoediging geven de spelers op het veld in de laatste minuten alles om de voorsprong vast te houden. Aangejaagd door Jort Snelting, die van geen ophouden weet, duiken de mannen op elke losse bal en timmeren de defensie volledig dicht. Als op de aanvalshelft vervolgens Onno van Leeuwen een turnover van Agathos veroorzaakt en (wie anders dan Jort) hem de bal teruggeeft voor de vrije lay-up is de wedstrijd gespeeld (55-49). De eigen score is bijna ongelooflijk laag , maar de manier waarop via de verdediging alsnog de winst is binnen gesleept is ook wel wat waard! Nu een paar weken rust, om eind oktober het sterke Squirrels te bezoeken.