Bouncers Basketball Heren 1 boekt moeizame zege
Na de promotie naar de tweede divisie heeft Bouncers eerste herenteam de goede lijn van vorig seizoen voortgezet, wat resulteerde in een seizoensopening van drie op drie gewonnen wedstrijden. Jl. vrijdag moest tegen Agathos, uit Geertruidenberg, die positieve seizoenstart doorgezet worden.

Was Bouncers’ wedstrijdopening sterk, zowel aanvallend als verdedigend, daarna ging het minder goed met het teamspel. Inzet en individuele kwaliteit, daar moest Bouncers het meer van hebben om bij rust te kunnen leiden, maar met een marginaal verschil: 29-27.

In de rust zette een peptalk Bouncers weer op het goed spoor. Het spel werd verzorgder, er was meer samenhang en de voorsprong ging naar een duidelijke marge van 10 punten. Helaas bleek Bouncers de scherpte niet vast te kunnen houden, maar wist Agathos de wedstrijd meer naar zich toe te trekken en kwam weer zeer dichtbij. Onder luide aanmoediging gooide Bouncers de verdediging toen helemaal op slot en wist de bal vaker te veroveren en dat ook te verzilveren. Met 55-49 was de score, tekenend, laag, maar Bouncers behoud de, gedeelde, eerste plaats.
Na de herfstvakantie wacht een van de sterkste tegenstanders, Squirrels, en dan wacht Bouncers de eerste echte vuurproef.

Overige uitslagen
Een van Bouncers andere grote blikvangers, het talentvolle JU14-1, blijft het uitstekend doen. Nu werd Cobranova (Voorburg) met bij vlagen práchtig spel met duidelijke cijfers verslagen: 61-41. Van niet mindere klasse was de overwinning van ju16-1 op MSV in Noordwijk: 35-71.
Bouncers eerste damesteam doet het ook goed, want ondanks wat tegenslag door blessures werd uit tegen Grasshoppers (Katwijk) de subtoppositie behouden: 46-51.
Verder werd er ook door veel andere teams een klinkend resultaat behaald dit weekend, met de 108-32 winst van JU14-2 op Leiden als uitschieter. De meisjes u18 behielden hun eerste plek bij Forwodians door een 34-54 overwinning; álle u12-teams wonnen dankzij goed samenspel ruim, maar ook Bouncers’ oudsten, de heren 4 wonnen en pakten daarmee hun eerste punten. De allerspannendste wedstrijd was die van Bouncers’ U10-1; na rust wisselde de voorsprong telkens tussen het team en tegenstander The Jumpers (Den Haag), maar Bouncers wón: 36-35.