Zaterdag 5 november 2016 U 14 1 uit tegen Divine

Na de vorige wedstrijd tegen Divine gewonnen te hebben waren de jongens voorzichtig optimistisch naar de wedstrijd gekomen, wel wetende dat het tegen Divine zeker geen makkie zou worden en ….. dat werd het ook zeker niet! 

De eerste 2 punten werden gelijk door Divine gescoord, maar het eerste kwart waren onze jongens duidelijk meer in balbezit en was de verdediging best lekker. Zo eindigde het eerste kwart met 8-9 in ons voordeel.

Het tweede kwart begon aardig met 8-11, maar de tegenstander wist zich te herpakken en klom na de eerste 5 min. weer op tot 16-13.  Aan beide kanten deze wedstrijd behoorlijk wat loopfouten. Na een vrije worp van ons en een mooie score werd het weer even 16-17, waarop Divine gelijk weer scoorde. Ons team maakte er weer een kleine voorsprong van met 18-21 en na een punt van een vrije worp  scoorde Jolle waardoor het aan het einde van het 2e kwart even 20-24 stond. Helaas maakte Divine toen in de laatste seconde een prachtige driepunter en eindigde dit kwart met 23-24.

Na de pauze startten onze jongens best goed en stond het zelfs even 27-32, maar toen kwam er helaas een omslagpunt… Divine  werd onder enthousiaste aanmoediging van hun publiek steeds feller en sterker. Zo werd het al snel 37-32 en eindigde het 3e kwart met 39-36. Ook het 4e kwart ging het steeds beter met Divine. We hadden wel wat kansen, maar het liep niet helemaal zoals we wilden. Divine liep in korte tijd verder uit met nogmaals een mooie driepunter. Onze jongens wisten nog wat punten te maken, maar het was niet genoeg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 53-44.

Na deze teleurstelling zijn de jongens al weer gemotiveerd om ze de volgende keer weer flink terug te pakken! We zullen zien en ze goed aanmoedigen!