Vandaag speelden de jongens van J14-2 thuis in de Mammoet. Ze stonden voor de derde keer tegen Cobra Nova 3.
Dat werd winst, dachten de meesten van ons. Er stonden tenslotte al twee dikke overwinningen tegen dit team. Zelfs coach Mick, die er vandaag niet bij kon zijn, had de spreekwoordelijke 'kat in het bakkie' verwacht en gaf dat hoopvol door aan coach Marcel, die vandaag, samen met de jonge assistent Brian, de jongens ondersteunde. Maar bij het warmdraaien viel al op dat de CN-ers twee spelers meer hadden en gemiddeld een kop boven de Bouncers uitkwamen. Misschien nog even niet op de feiten vooruit lopen.

De eerste sprongbal begint goed, de bal gaat naar de Bouncers die er een punt, maar ook een fout aan overhouden. De Bouncers zijn beweeglijk en het spel ziet er best soepel uit. Helaas leiden de fouten tot het oplopen van de score van Cobra Nova en staat er na vier minuten 6-5 op het bord. Het spel is soepel maar mat. Het prettige begin verslapt al snel. Opvallend is ook de stemming in de zaal van de Mammoet, er heerst een soort zondagochtend stemming, lekker rustig, dat wel, maar het was geen zondagochtend, het was zaterdagmiddag: actie mannen! Na 5 minuten wisselt coach Marcel vrijwel het hele team, allicht om de boel wakker te schudden. De score loopt echter maar mondjesmaat op, en door wat mazzeltjes lopen de CN-ers niet al te ver op ons uit. Met ruim drie minuten te gaan staat er een schamele 6-7 op het bord. Toch lijkt de boel zich dan wat op te peppen, geschrokken door de achterstand, en lopen de Bouncers uit tot 11-7. De pep is van korte duur. Door balverlies wordt het eerste kwart teleurstellend afgesloten met een stand van 13-11.

Bij het tweede kwart kijkt het publiek reikhalzend  uit naar pit, pit en nog eens pit. Maar de enige pit die te zien was zat in het werkwoord 'pitten'. De jongens waren nog niet uitgeslapen en de CN-ers profiteren van de slaperigheid en kruipen steeds dichterbij. Na twee minuten staat het 15-14. Geen kat in 't bakkie! Het is nog steeds stil in de zaal ondanks verwoede pogingen van een enkele fan. Er worden onnodige foutjes gemaakt als second dribbel en lopen en ook de Time Out biedt nog geen soelaas. Na vier minuten ligt CN voor de Bouncers met 15-17. Het publiek wordt rumoerig en ziet onnodige missers voorbij komen. Er heerst onvrede, vooral bij de Bouncers zelf. Helaas uit zich dat in fouten en paniek, en overal duiken lange armen van CN-ers tussendoor. De jongens vergeten samen te spelen en beginnen te redderen, wat uitmondt in los zand. Zo bouw je geen fort. Aan het eind van deze tweede kwart komt er toch pit terug in het spel. Het besef dringt door: als er niets gaat veranderen draait dit uit op een 'hond in de pot'! Met een achterstand van 20-23 gaan de Bouncers de rust in.

De rust moet verandering brengen. Het wachten is op magische woorden en tactische tovenarij van coach Marcel.
Het derde kwart breng frisse moed. Uitgeslapen, handen en tanden gepoetst, maar helaas toch nog veel missers. Een mens, en zeker een jongens basketbalteam, heeft ook mazzel nodig. Waar blijven de punten? Gelukkig ziet de score er na vier minuten minder beangstigend uit met 24-25 en brengt even later zelfs 26-25! De verdediging wordt sterker. Die hebben ze nodig want de jongens van Cobra Nova zijn lang en hebben een paar handige schutters. Ze zijn ook stevig en duwen zich soms hard tegen de Bouncers aan die dat moeten bekopen met wat blauwe plekken. Naarmate de wedstrijd vordert, neemt de ruwheid toe. Er wordt streng gefloten en dat is ook nodig. Het spel blijft nu in evenwicht en de beide partijen geven de koppositie in een estafette door. Met nog een kleine drie minuten te gaan staat de score op 30-31. De spanning loopt op. Er komen meer acties, fastbreaks, rebounds maar ook fouten met weggegeven vrije worpen. Toch weten de Bouncers sterk terug te komen en sluiten met een score in de laatste seconde af met een stand van 38-35. Iemand in het publiek maakt de vergelijking met een diesel; langzaam op gang komen, maar dan: rijden!

In het vierde kwart is het Cobra Nova dat steeds meer paniekbasketbal gaat spelen en daarbij vervelend ruw is. Hun fysiek overwicht wordt hiervoor misbruikt, tot er zelfs een kleine ruzie moet worden bijgelegd en er gelukkig handen worden geschud. Daarna ontwikkelt de wedstrijd zich iets vriendelijker en wordt er vooral gevochten om de bal. Het blijft spannend. Beide partijen gaan gelijk op. Na zes minuten staat er 44-44 op het scorebord! Gelukkig houden de Bouncers steeds net een beetje voorsprong en na een vrije worp plus bonus kunnen er weer drie punten bij en staat er met nog ruim een minuut te gaan 51-46 op het bord. Met nog een halve minuut,  mist Cobra Nova een schot en kan er niets meer mis gaan. De Bouncers winnen met 54-50. Geen 'kat in 't bakkie', maar ook geen 'hond in de pot'.

Gefeliciteerd!