Na 2 nederlagen op rij (waarbij 1 oefenwedstrijd tegen een 2de divisieclub) hebben de Bouncers er weer zin in en zijn gebrand op een overwinning. Dat moet op papier kunnen tegen Leiden. Uit hebben  de Bouncers met 50-75 gewonnen. Er wordt gespeeld op een groot veld.

Er wordt gestart met het vaste team. Massal, Wessel, David, Tobias en Tim.
Het begin is erg onrustig en moeizaam en pas na 2 minuten opende David de score. Langzaamaan neemt de onrust wat af en lopen de Bouncers wat uit met mooie steals van
David, mooie schijnbewegingen en daaruitvolgende scores van Massal, mooi samenspel van Tim en Tobias die hieruit scoort en een door Tim uitgelokte vrije worp die er in gaat. Verdedigend heeft het team wel moeite met de lange spelers van Leiden. Eindstand 1e part 15-7.

Wessel opent de score in het tweede part. Het blijft moeizaam gaan. De coach wil meer pressie wat resulteert in doeltreffende steals door Wessel, Ryan, Robin en Tim. Aanvallend begint het een beetje te lopen, maar verdedigend blijft het lastig. Eindstand 2e part 26-13.

In het 3de part maken de ploegen over en weer punten en houden elkaar in evenwicht 13-13. Leiden oogt sterker en beide ploegen spelen onrustig en soms slordig. Eindstand 3e part 39-26.

Het 4de part wordt een zinderende. Leiden wordt sterker en de ballen gaan er makkelijk in. Iets wat  bij de Bouncers niet lukt.  De Bouncers krijgen wel kansen, maar maken deze niet af en verdedigend lukt het ook niet altijd. Leiden komt zelfs terug tot 39-37. De Leidse  bankspelers  gaan uit hun dak en ook het meegereisde Leidse publiek gaat achter de ploeg staan en noemen het een stunt. In alle hectiek neemt de coach van Leiden een time out, maar hij had alle time-outs al verbruikt. Dit had een technische fout moeten zijn, maar deze werd uiteindelijk niet gegeven en dus geen 3 vrije worpen voor de Bouncers. Er werd doorgespeeld. De scheidsrechters beslisten ook nog dat een ingooi voor de Leidenaren was terwijl deze voor de Bouncers zou moeten zijn. Protest van de coach mocht niet baten . Kortom het werd nog  40-39. De toeschouwers van de Bouncers werden steeds stiller en de Leidenaren steeds enthousiaster.
Uiteindelijk werden 2 fouten achter elkaar van de Leidenaren bestraft met vrije worpen.( Ze hadden 5 teamfouten). De spanning was te snijden. Massal scoorde er 1 (41-39) en als laatste, in de laatste seconden van de wedstrijd, kreeg Tobias een fout mee en scoorde hij 1x uit de toegekende vrije worpen.  Eindstand 42-39.
Al met al een hardbevochten overwinning en een héél spannende wedstrijd om te zien. Volgende week heeft U14-1 even rust en kunnen ze even bijkomen en daarna staat Cobra Nova uit op het programma