WEDSTRIJDVERSLAG BS LEIDEN U14-2 VS BOUNCERS U 14-1 14 JANUARI 2017.

Op 14 januari 2017 speelt Bouncers U14-1 de derde wedstrijd tegen U14-2 van BS Leiden, deze keer uit in Leiden. Hoewel de eerste wedstrijd tegen Leiden vrij gemakkelijk werd gewonnen (50-75), ligt vooral de tweede (thuis!)wedstrijd nog goed in het geheugen. Het team gaf toen in de laatste fase van de wedstrijd een ruime voorsprong nog bijna uit handen, en won uiteindelijk nipt met 39-42.

Deze keer moet het dus beter gaan dan die laatste wedstrijd. Net als de eerste uitwedstrijd tegen Leiden word gespeeld in de nieuwe hal aan de Vennemeerstraat in Leiden, een adres dat niet elke ouder even snel kan vinden.

De wedstrijd komt wat langzaam op gang, met in de eerste drie minuten slechts drie scores, waarvan twee voor Bouncers. De teams houden elkaar aardig in evenwicht, maar Bouncers komt, onder andere door een paar benutte vrije worpen op een kleine voorsprong. De eindstand van het eerste kwart is 12-16.

In het tweede kwart zijn de eerste 6 punten voor Bouncers, waarna Leiden er 5 achter elkaar scoort. Vervolgens gaat het spel een tijd lang gelijk op en wordt er over en weer gescoord. Uiteindelijk is het verschil halverwege de wedstrijd opgelopen tot 7 punten, de stand na het tweede kwart is 26-33 (14-17).

Ook in het derde kwart gaat de strijd gelijk op. Nadat het verschil lange tijd 10 punten is geweest vergroot Bouncers aan het eind van het derde kwart de voorsprong naar 12 punten. Het kwart wordt echter met een verschil van 9 punten afgesloten door een 3 punten buzzer beater van Leiden. De stand na drie kwarten is 37-46 (11-13).

Leiden begint het vierde kwart zoals het het derde kwart beëindigde: met een driepunter, waardoor het verschil plotseling nog maar 6 punten is. Bouncers stelt snel orde op zaken en verdubbelt het verschil.

Met nog 5 minuten te spelen is het verschil zelfs 14 punten. Er blijven daarna over en weer punten vallen, maar uiteindelijk loopt Bouncers loopt nog wat verder uit. De wedstrijd wordt gewonnen met 51-67 (14-21).