REGELMATIGE OVERWINNING BOUNCERS BASKETBALL HEREN 1

Bouncers Heren 1 ontving vrijdagavond in sporthal de Mammoet middenmoter Woodpeckers uit Houten. Hoewel de bezoekers bij vlagen goed aanvalsspel lieten zien, had Bouncers vrijwel de gehele wedstrijd onder controle. Daarbij had Woodpeckers verdedigend nogal wat fouten nodig om Bouncers af te stoppen. Dat bracht de ploeg van trainer/coach Ponsioen regelmatig op de vrije worplijn en de nodige punten en de winst met 82-67.

De strijd in sporthal Noordhove in Zoetermeer ging niet alleen tussen de dames van Bouncers en Zoebas, maar ook tussen de beide coaches, Jort Snelting (Bouncers) en Jos de Frel (Zoebas). Bijzonder omdat beide coaches lid zijn van Bouncers en ook nog samen spelen in het eerste herenteam van Bouncers. Na afloop waren de Bouncers Dames met hun coach Jort met 66-51 de zegevierende partij. Door deze overwinning hebben de dames van Bouncers weer aansluiting gevonden bij de kopgroep.

Zaterdag 27 januari 2017. Zoetermeer Zoebas 1 - Bouncers 1, 51-66.

De winnende coach Jort en de verliezende coach Jos.

De strijd tussen Bouncers Heren 2 en het bezoekende Jump 1 uit Noordwijkerhout kende met een magere score aan beide kanten een wel erg zwakke start. Omdat de bezoekers de verdediging wat beter op orde hadden, won Jump 1 het eerste kwart met 4-8. Bouncers poetste in het tweede kwart de achterstand met goede scores weer weg en stond bij rust twee punten voor, 18-16. In het derde kwart was het over aan de kant van de thuisploeg. Verdedigend liet men nogal wat steken vallen, waar de bezoekers met 5-14 volop van profiteerden. Een full court press in het laatste deel van de wedstrijd leverde Bouncers wel de kwartwinst op, 17-16, maar niet de zege, want die was voor Jump 80, 40-46.

Bouncers Heren 22 1 kende tegen het bezoekende Zoebas uit Zoetermeer een voortvarende start. Met een goed sluitende verdediging en goed uitgevoerde doeltreffende scores werd de voorsprong steeds groter. De late komst van nog een Zoebas speler deed de wedstrijd echter kantelen. Zoebas werd doeltreffender en pakte uiteindelijk alsnog de zege 51-56.

De start van Bouncers Jongens Onder 18 1 tegen Rotterdam Zuid 1 in het eerste kwart was overdondererend. Vooral aanvallend liep het als een trein, waarbij de verdediging echter niet altijd scherp oogde, 34-13. In het tweede kwart maakten de bezoekers de aanvalsopbouw van Bouncers met een full court press erg lastig en bleef de score beperkt tot 12-9. Rust 46-22. In het derde en vierde kwart had Bouncers de wedstrijd weer onder controle en won uiteindelijk ruim met 80-40.

Ondanks de vele kansen die Bouncers Jongens Onder 18 2 in het eerste kwart kreeg tegen BV Alphia 2, waren het toch de Alphenaren die de winst pakten, 8-11.Ook het tweede kwart was voor de bezoekers, 13-15, wat een 21-26 ruststand opleverde en nog alle kans op een positief resultaat. Met 8-8 in het derde kwart ging het gelijk op, maar bracht de thuisploeg niet dichterbij. Vervolgens won BV Alphia het vierde kwart en daarmee de wedstrijd, 37-45.

Overige uitslagen.

Bouncers Meisjes Onder 16 blijft het goed dopen. Na de overwinning van vorige week kwam de ploeg afgelopen zaterdag opnieuw tot winst. Met 55-50 werd gewonnen van Klipperstars 1 uit Nieuw Lekkerland.

Bij alle teams van Bouncers Jongens Onder 14 was het spannend en de verschillen klein. Het kleinste verschil was er bij Jongens Onder 14 1 uit bij Divine 1 in Rotterdam. Divine is voor Jongens Onder 14 1 de grootste concurrent en de vreugde aan de kant van Bouncers was dan ook erg groot na de winst op Divine met 54-53. Daarmee staat de ploeg vier punten voor, maar komen de Rotterdammers op 18 maart nog naar Waddinxveen.

Ook volop spanning in Katwijk, waar Bouncers Jongens Onder 14 2 met 55-53 won van Grasshoppers 1. In Oegstgeest trok Bouncers Jongens Onder 14 3 net aan het kortste eind. Oegstgeest 1 won met 38-35. Bouncers Jongens Onder 14 4 won wel, maar ook hier was het verschil klein. In Voorhout won de ploeg met 51-48 van Forwodians 1.

Bouncers Gemixt Onder 10 1 speelde zaterdag in sporthal de Mammoet een goede wedstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen in het bezoekende DAS 1 uit Delft met 27-39.