WEDSTRIJDVERSLAG 21 JANUARI 2017

De Bouncers moesten uit bij Divine in Rotterdam. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer 2 in de competitie.

De eerste part werd er eerst weinig gescoord. De Bouncers kwamen wel voor te staan maar met 10-13 na de eerste part nog niet echt goed spel en daarmee nog zeker niet hoopvol voor de winst.

Aan beide kanten werden best wel veel kansen gemist. Bouncers gingen lekkerder spelen en met paar mooie acties werd de voorsprong vergroot naar 16-22 in het tweede part. Maar Divine is echt een lastige tegenstander, want het leukte hen terug te komen tot 22-25 waardoor een time out nodig was. Dat hielp. De Bouncers namen weer initiatief en brachten de ruststand naar 24-32.

In het derde part gingen de Bouncers beter het spel opzetten en de aanvallers beter gebruiken. Ook lieten de Bouncers Divine bijna niet bij de basket in de buurt komen om te scoren. Dat deden de Bouncers goed. Ook de rebound werd vaker gepakt. Noodgedwongen moest Divine van verder weg schieten. Ze hadden wel 2 mannetjes die van verder goed konden scoren, dus de Bouncers konden nog niet makkelijk uitlopen. Uiteindelijk werd de derde part met goede inzet afgesloten met 34-44.

De vierde part was slopend. Beide partijen voelden de druk toenemen. Er werd harder en gehaaster gespeeld. De Bouncers vergaten rust te nemen. Het lukte niet zo goed meer om te scoren. Na 6 minuten speeltijd had Divine de stand weten te brengen op 45-50. Vervolgens werd de stand verbeterd tot 47-54 met nog 2 ½ minuut te spelen. Er werd daarna een tijdje niet meer gescoord. De spanning nam verder toe. In alle hectiek scoorde Divine een driepunter. Ineens stond de stand op het scorebord op 53-54. Dat kon niet kloppen. De scheidsrechters en coaches in discussie. De tellijst gaf geen uitsluitsel. Wat een rommel en heisa. De score werd teruggezet naar 50-54, maar de discussie laaide weer op. Uiteindelijk werd de score gezet op 53-54. Dat klopte echt niet. Nog 8 seconden te spelen. De Bouncers moesten uitnemen en Divine maakte snel een opzettelijke fout. Weer uitnemen met nog 4 seconden. Nog wel een punt maar niet meer op tijd gemaakt volgens de scheidsrechter. Eindstand 53-54. Winst! Gelukkig! En terecht. Wat een einde.