BV SQUIRRELS WEER TE STERK VOOR HEREN BOUNCERS BASKETBALL

Opnieuw is het Heren 1 van Bouncers Basketball niet gelukt te winnen van Squirrels uit Berkel en Rodenrijs, al viel de nederlaag in sporthal De Mammoet beduidend lager uit dan in de uitwedstrijd. Bij beide ploegen was er nogal wat frustratie omdat men het niet altijd eens was met het op zich correct optreden van de beide scheidsrechters. Daarbij vielen aan de kant van Bouncers nogal wat onnodige persoonlijke fouten. In het begin nam Bouncers wel een voorsprong, maar stond daarna voortdurend een paar punten achter en kwam men aan het slot net iets tekort en was de winst voor de bezoekers, 65-68.Door deze nederlaag en twee wedstrijden meer gespeeld bedraagt de achterstand op koploper Baros nu vier punten.

Bouncers Heren 2 ontving vrijdagavond het hoger geklasseerde Punch 4 uit Delft. Uit had Bouncers nog nipt verloren van de studenten, maar in sporthal de Duikelaar was de thuisploeg uiteindelijk de bovenliggende partij. Het begin was voor de bezoekers, maar twee driepunters op rij bracht Bouncers op gelijke hoogte om vervolgens het eerste kwart winnend af te sluiten, 17-14. In het tweede kwart werd de voorsprong met 19-13 verder uitgebouwd naar een 36-27 ruststand. In het derde kwart waren de verschillen klein, maar wel in het voordeel van Bouncers, 13-11. Met 9 punten op rij in het begin van het laatste kwart was het verzet van Punch definitief gebroken en was de winst met 62-46 voor Bouncers Heren 2.

Volop spanning was er bij Bouncers Jongens Onder 18 2 en het bezoekende BV Oegstgeest 1. Beide ploegen hadden moeite met het afronden van hun kansen, al deden de bezoekers dat in het eerste kwart iets beter, 12-16. In het tweede kwart knabbelde de thuisploeg wat van de opgelopen achterstand af, rust 26-28. In de eerste minuten van het derde kwart kwam Bouncers voor het eerst op voorsprong, om vervolgens vijf minuten niet te scoren en dat bood de bezoekers de kans weer langszij te komen 33-33. De zes punten in de laatste minuten pakte Bouncers alsnog de winst in het derde kwart,14-5. Het vierde kwart kon Bouncers niet echt het spel maken en kwamen de bezoekers nog heel erg dichtbij, maar hield de thuisploeg net genoeg over voor de 46-44 winst.

Zaterdagmiddag had Meisjes Onder 18 1 het in sporthal De Mammoet lastig tegen de zone van het bezoekende BS Leiden 2 en gingen er nogal wat schoten mis. Echter met een aantal breaks en een goede verdediging pakte de ploeg uiteindelijk de winst met 43-35 en blijft de ploeg ongeslagen.

Dankzij een prima derde kwart was er opnieuw winst voor Meisjes Onder 16 1 op het bezoekende BC Voorne 1, 52-46. De bezoeksters stonden bij rust wel op voorsprong, 25-29, maar hadden geen grip op het spel van de thuisploeg in het derde kwart. In het vierde kwart sloeg de vermoeidheid toe bij Bouncers, want vanaf de vierde minuut werd er niet meer gescoord. BC Voorne kon daar echter niet van profiteren.

Overige uitslagen:

Ondanks het harde werken van beide teams was het een rommelige wedstrijd tussen Bouncers Jongens Onder 16 2 en het bezoekende Zoebas 2. Omdat Bouncers wat sterker was in de rebound, was de winst uiteindelijk wel voor Bouncers 48-38. 

Koploper Blue Drakes uit Woerden was met 21-57 te sterk voor Bouncers Jongens Onder 14 3. Ook geen winst voor Bouncers Jongens Onder 14 4 tegen BS Leiden, al was het verschil niet zo groot, 25-37.

Bouncers Gemixt Onder 12 1 deed zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet goede zaken door het ook nog eveneens ongeslagen DAS 1 uit Delft met 58-48 te verslaan. Daarmee staat de ploeg nu zonder puntverlies alleen op de eerste plaats.

Bouncers Gemixt Onder 12 3 ging tegen Forwodians 1 uit Voorhout goed van start en stond bij rust dan ook op voorsprong, 27-24. Helaas werd er in de zevende periode niet gescoord en dat deed de ploeg de das om en was de winst alsnog voor Forwodians, 48-53.

Helaas geen winst voor Bouncers Gemixt Onder 10 2, want met 13-60 was het bezoekende DAS 2 uit Delft duidelijk te sterk voor de jonge Bouncertjes. Bouncers Gemixt Onder 10 3 stond tegen BS Leiden 2 na vier periodes nog wel voor, 10-6, maar in de volgende periodes kwamen de bezoekertjes echt goed los, scoorde Bouncers nauwelijks, en won BS Leiden met 12-34.