Gisteren, 11 februari 2017,  speelden de jongens van U14-2 tegen het eerste team van U14 van MSV Basketball te Noordwijk, thuisbasis van MSV. Schrijver dezes kon er niet bij zijn maar hier volgt toch een verslag vanuit de luie stoel thuis, met dank aan de video-opnames van Andy's ouders.

Bij de Bouncers ontbreken twee spelers; Jolle is ziek en Maurits komt later. De MSV spelers hebben een gemengd team en zijn lang.
Als de wedstrijd van start gaat en MSV de eerste bal heeft loopt de speler meteen de verkeerde kant op. Dat wordt snel gecorrigeerd. De spelers van beide partijen moeten nog wakker worden, ondanks het ver gevorderde middaguur. Punten worden er nog niet gescoord en dat blijft zo als de eerste time out al wordt aangevraagd. Coach Mick vraagt de jongens om de hersens wakker te schudden en slim te basketballen. Wie niet groot is moet slim zijn! Zou een winst er in kunnen zitten? Het eerste punt echter is voor MSV. Ondanks pogingen willen de punten er bij de Bouncers nog niet in. De lange spelers van MSV hebben ook de meeste rebounds te pakken. Al snel volgt weer een time out. Mick is niet tevreden en de jongens staan er wat beteuterd bij. Maar het lijkt iets te helpen want na de time out volgt meteen een punt voor de Bouncers van Andy. Toch komt het nog niet op gang. Het team werkt nog niet lekker samen. Teveel schotpogingen mislukken waar die van MSV, die meer kansen krijgen, er wel ingaan. Al snel volgt de vijfde teamfout van de Bouncers en krijgt MSV een vrije worp. Vanaf de kant roept Mick op tot 'gewoon basketballen!'. En naarmate de tijd vordert komt het spelletje op gang. Tegen het eind van de eerste periode lopen de jongens warm en ontstaan er goeie acties. Dan is de score echter nog niet erg opgelopen en wint MSV de periode met 16-7. Nog geen man of vrouw overboord.

De tweede periode is Maurits terug bij het team. Hij mag gelijk het spel verdelen en doet dat actief. Het heeft invloed en de Bouncers worden nu echt wakker. Er komen meer kansen waar MSV wat lijkt in te dutten. Veel rebounds van Jimmy, snelle aanvallen van Maurits, maar helaas nog te weinig benutte kansen. MSV, die minder kansen krijgt, benut die van hen wel en behoudt zo de voorsprong. Na een time out lijken de rollen weer wat om te draaien. MSV blijft raak schieten en de Bouncers missen meer en maken fouten. De tweede periode eindigt hectisch in een nog ruimere voorsprong voor MSV: 31-15.

In de derde periode steelt Maurits meteen de bal waar een punt uit volgt. Midas wil snel weg met de bal maar vergeet te dribbelen en maakt zo een paar keer 'lopen', een fout die ook andere spelers nog geregeld maken en zelfs op topniveau blijven basketballers hardnekkig vinden dat zo'n stapje moet kunnen. Maar de scheidsrechters hebben scherpe ogen. Pivoteren dus! Even later krijgt MIdas de kans zijn 'gesmokkel' goed te maken en scoort in een lay-up na een lange, diepe bal van Jimmy. Ondertussen zien we Owen hinken, van de pijn, terwijl Maurits de bal van de MSV-ers blijft stelen. In de time out blijft Owen aan de kant. Na de time out valt Maurits op de grond en blijft liggen. Mick draagt de jongen als een puppy het veld af en zo zitten er twee met pijn aan de kant. Andy valt in en neemt de spelverdeling over. Het evenwicht tussen beide teams is in deze periode bij elkaar gekomen. De punten worden gelijkmatig verdeeld, maar de Bouncers hebben er voor de winst meer nodig. Aan het eind van de periode moet Tristan, die de tegenstander graag fel verdedigt, helaas met vijf fouten het veld verlaten. Dan zijn de Bouncers wel veel meer ingelopen en hebben hun score verdubbeld met een stand va 47-34. Winst lijkt weer mogelijk!

De vierde periode laat fijn basketbal zien. De jongens zijn lekker op elkaar ingespeeld ondanks de niet korter geworden armen van de MSV-ers. Maurits, Brandon en Andy weten de basket te vinden. De Bouncers lopen verder in. Tijdens de laatste time out kijkt MIck naar het scorebord. "Yes, we can!" zei ooit een hele aardige basketballer... En meteen na de time out weet ook Jochem de basket te vinden. Toch blijft MSV teveel kansen houden en gaandeweg slaat de moeheid toe. Dat is te zien aan het samenspel dat wordt vergeten, schoten die niet worden opgevangen in de rebound. De klad dreigt erin te komen. Na vijf teamfouten van MSV neemt Brandon de vrije worp en maakt Owen de punt af. De laatste minuut sturen de MSV-ers de bal steeds het veld uit en nemen de Bouncers hem weer in. De laatste stuiptrekkingen van een net te kort durende, maar toch spannende wedstrijd. Met een score van 56-48 zijn de Bouncers van ver teruggekomen, helaas net te weinig om de wedstrijd in de zak te steken.