Verslag Zoebas 1 - Bouncers J14-2  11-03-2017

Bij de vorige ontmoeting met Zoebas 1 moesten onze jongens van U14-2  met een verschil van 12 punten in hen de sterkere erkennen. Zouden de rollen nu omgedraaid kunnen?

De eerste sprongbal is voor de Bouncers, maar na een steal scoort Zoebas het eerste punt. In het veld staan Brandon, Ryan, Maurits, Jimmy en Tristan. Maurits weet na een snelle solo actie het volgende punt te scoren. De verdediging is stevig. Beide partijen proberen het elkaar moeilijk te maken wat veelal lukt. Toch lijkt Zoebas net iets vaker door de defensie heen te breken en komt op een kleine voorsprong. Na een eerste time out begint het samenspel aan te trekken en volgt er een prettig duet van Brandon en Ryan. De punt die Brandon weet te maken wordt gevolgd door een extra bonus. Het spel loopt vlot door. Er worden niet veel fouten gemaakt, de partijen zijn goed aan elkaar gewaagd. Zoebas waagt zich het meest aan afstandsschoten, soms zelfs driepunters die bij tijd en wijle nog lukken ook. Maar ook Jolle legt ze er op afstand soms in of vindt een maatje in Maurits. Owen weet de bal op het laatst nog te stelen maar vindt helaas net Jochem niet waardoor we uiteindelijk moeten toezien hoe nr. 12 van Zoebas de laatste secondes vult met een driepunter.

In het tweede kwart opent Owen met een score. Maar de verdediging van beide partijen blijft ook sterk en ondanks veel samenspel bij de Bouncers valt het niet mee de basket te vinden. Na een time out en tactische aanwijzingen van Mick zijn er wat spelers gewisseld. Maurits is nog in het veld en oogt moe. Het spelverdelen blijft geregeld bij hem hangen. Het lukt niet goed de bal rond te passen. Even later zien we de bal toch weer rond gaan en eindigt een goed gekozen assist van Midas in een score door Jimmy. Maurits wordt dan gewisseld voor Ryan die er meteen een punt uithaalt. Maar dan worden de Bouncers weer opgeschrikt door een opnieuw gelukte lange afstandsschot van Zoebas die daar blijkbaar hard op oefenen. Een soloactie van Ryan mondt uit in een woud van armen en benen maar de laatste score in het tweede kwart is toch voor de Bouncers dankzij een schot van Jolle.

Het derde kwart laat veel gelijkwaardig en daardoor fijn spel zien. We beginnen met een prettige actie van Brandon en Maurits, maar zien even later ook Zoebas prima scoren. Vanuit de luie stoel thuis en de stand van de camera kan ik geen tussenstand waarnemen, maar het is duidelijk dat die zeer gelijk oploopt. En dus ook de spanning. Dit levert een wat rommeliger, chaotisch vervolg van het spel op. Het duurt lang voor er wordt gescoord en er volgen onnodige fouten. Tijd voor een time out. Maar ook na deze bezinning blijft het spel rommelig. Samenspel verwaterd en soloacties volgen vaker, soms lukken ze, maar vaak ook niet.

In het vierde kwart is, op Ryan na, iedereen gewisseld. Maar hij verliest de bal door te passen zonder te kijken waarheen. Gelukkig niet naar het wandrek waar ondertussen een fotograaf in is geklommen. In de kleine zaal, met de twee aangrenzende velden, verdwijnt de bal geregeld naar de buren waardoor het spel daar moet stilgelegd. Ondanks oplopende onnodige fouten als lopen en terugspelen, weten Jochem en Jolle wel te scoren en blijft winst nog steeds mogelijk. Na de time out lijkt het samenspel weer aan te trekken en na assisten van eerst Midas en daarna Maurits, weten respectievelijk Jochem en dan Brandon te scoren. Maar de defensie van beide partijen blijft stevig tot het eind en levert soms frustraties op. Ondanks dat houden de Bouncers zich kranig en laten zich niet afleiden. Op het laatst weet Owen de stand nog te verhogen. Aan het publiek te horen is die nog steeds ongeveer gelijk en de laatste ogenschijnlijke driepunter van Zoebas doet het ergste vrezen; geen winst maar gelijk spel. Echter, de scherp oplettende scheidsrechters hebben gezien dat dit geen driepunter maar een tweepunter was. Opluchting voor de Bouncers, maar grote frustratie voor Zoebas. En zo winnen de Bouncers nipt, maar terecht, met een eindstand van 47-48. Gefeliciteerd!