Vandaag speelden de jongens van U14-2 tegen het meidenteam van de Grasshoppers uit Katwijk. Bij de vorige confrontatie leverde dit een best moeizame wedstrijd op waarin de jongens ternauwernood wisten te winnen. Coach Mick had voor vandaag veel (extra) spelers opgetrommeld, maar de meiden oogden ook vandaag groot, en waarschijnlijk zelfs groter dan de vorige keer.

In de eerste periode staan Maurits, Midas, Tristan, Brandon en Jimmy in het veld. De meiden torenen best ver boven de kleinere jongens uit en toch heeft in een mum van tijd Midas het eerste punt gescoord en gelijk een ander punt duidelijk gemaakt: klein of niet, de Bouncers gaan winnen. Maar ook Grasshoppers maken een punt. Zij hebben dezelfde agenda. De strijd belooft spannend te worden. Aanvallen worden snel opgezet. Intensief samenspel bij beide partijen valt op. En al lukt niet alles, toch zien we mooie pogingen om te scoren voorbij komen. Er wordt fel verdedigd wat soms tot extra fouten lijdt. Mick maant tot rust maar heeft zich misschien ook ingesteld op het makkelijk maken van fouten en wisselt met grote regelmaat de spelers zodat niemand zich hoeft vast te spelen in fouten. Twee extra spelers uit U14-1, Latif en Mantas, versterken de ploeg en helpen zo de gemiddelde lengte wat omhoog. Er worden veel ballen afgepakt maar ook veel kansen gemist. Het lijkt erop alsof de wil te scoren soms roet in het eten gooit en slordigheid veroorzaakt. Ondanks de vele rebounds van Jolle die op de een of andere manier altijd onder de basket lijkt te staan, wordt ook in de laatste secondes een kans door Owen gemist die een vrijstaande Jochem niet weet te vinden. Veel geprobeerd maar de tussenstand overtuigt nog niet: 9-9.

De tweede periode opent Brandon met een steal die een punt wordt. Meteen volgt een snelle aanval van Jimmy, naar Tristan en Brandon die dan weer scoort en zelfs een extra bonus meepikt. De verdediging van Grasshoppers reageert op deze acties en wordt dichter en moeilijker te doorbreken. Er komen vrije worpen voor Grasshoppers. Toch staat Bouncers na 2 1/2 minuut speeltijd op een mooie voorsprong: 15-9. Maar de Grasshoppers houden goed vol en spelen veel en snel over. De coach van Grasshoppers is duidelijk aanwezig. Coach Mick oogt daarbij vergeleken kalm en zelfverzekerd. Dat is ook de aanblik bij de time out al laat het scorebord zien dat de voorsprong weer is afgenomen: 18-17. Er wordt nog steeds veel gewisseld maar de Grasshoppers zijn warm gelopen en schieten meer raak, ook op afstand. Als Jolle weer terug in het veld staat zijn de rebounds weer voor hem en dat brengt nieuwe kansen in de aanvallen, ook via de kleinere jongens. Toch blijft er een lichte achterstand: 22-25.

De derde periode staan er veel lange jongens in het veld. Rebounds van Jolle worden diepe passen naar Latif en punten op het scorebord. Brandon steelt een bal maar mist helaas een open lay-up, om even later na een steal van Latif toch weer te scoren uit de naar hem gepasste bal. Toch blijft het spannend en blijft de stand gelijk oplopen. Na 5 minuten staat er 29-27. Daarna heeft Grasshoppers meer treffers, hun ballen gaan er in ene makkelijker in. Hoewel Bouncers hard blijven werken zit het tij tegen en eindigt de derde periode met een stand van 35-40. Dit moet niet verder uitlopen. Met een winst hebben de jongens van U14-2 nog kans op een eerste plaats...

In de vierde periode gaan Grasshoppers verder met scoren en hun aanvallen lopen gesmeerd. Maar dan is daar Jochem met een punt, en stuurt Brandon de bal naar Jolle die na een mooie schijnbeweging scoort. De jongens hebben weer vaker rebounds te pakken en nu staat de score na een kleine 3 minuten weer op 43-44. Er wordt hard gevochten om de bal. Veel intensief samenspel aan beide kanten. Fijne scores zoals een van Latif die ons dan nog tracteert op een klein dansje. Met nog ruim 3 minuten te gaan staan ze voor met 54-51. Een lange pass van Ryan laat Brandon weer scoren, die dat even later weer doet na een mooie rebound van Jolle. En dan, met nog 2 minuten te gaan heeft er zich een mannenkoor gevoegd bij de wedstrijd. De jongens van J16, die hun eigen wedstrijd hebben uitgespeeld, hebben zich langs de kant opgesteld. De jonge bassen verzorgen een begeleidend en zeer opzwepend: "defense" of "let's go Bouncers let's go". Een offensief dat lijkt te werken. Er worden nog een paar tandjes bij gezet. Maar ook bij de meiden van de Grasshoppers die zich nog niet gewonnen willen geven en het mannenkoor proberen te negeren. De laatste secondes duren erg lang door de vele onderbrekingen van fouten en vrije worpen. De voorsprong blijft echter behouden en de Bouncers winnen met een score van 62-56. Een puike wedstrijd!