BOUNCERS BASKETBALL MEISJES ONDER 18 1 KAMPIOEN!!!!!

Het kampioenschap kon ze feitelijk niet meer ontgaan. De Bouncers Meisjes Onder 18 1 hadden immers alles nog gewonnen en bij winst vrijdagavond op het bezoekende Forwodians 1 was de titel een feit. Bouncers Dames 1 speelde een prima wedstrijd tegen koploper en kampioen CobraNova 1, was heel dicht bij de verdiende winst, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

De kampioenswedstrijd van Bouncers Meisjes Onder 18 1 tegen het bezoekende Forwodians 1 uit Voorhout kwam maar moeizaam op gang. De thuisploeg opende goed met een 6-0 voorsprong binnen drie minuten, maar daarna viel het een beetje stil. En omdat Forwodians ook geen vuist kon maken  stond er na het eerste kwart een schamele 8-4 stand op het bord. In het tweede kwart kwam Bouncers wat feller uit de startblokken, er werd meer gescoord en ook verdedigend gaf de ploeg weinig weg, rust 24-9. Toen ook het derde kwart met ruim verschil werd gewonnen, 15-3, was de wedstrijd beslist en liet de thuisploeg de teugels wat vieren en konden de bezoeksters in het vierde kwart iets terugdoen, 13-11. De winst, 52-23, en daarmee het kampioenschap was echter voor Bouncers Meisjes Onder 18 1. Een prima prestatie.

Vrijdag 31 maart 1973. Bouncers Basketball Meisjes Onder 18 1, Kampioen!!

Van links naar rechts: Eline Kortum, Nienke Boland, Femke Sluys, Ilona Beckmann, Danique Vink, Myouska Zwijnen burg, Robin Vink, Zowi Hümmels, Remco Hümmels, Yaren Özcan.

Vrijdagavond ontving Bouncers Dames 1 in de Duikelaar koploper en kampioen CobraNova 1 uit Voorburg. De thuisploeg was desondanks vast van plan het de bezoeksters zo moeilijk te maken en ging van fel van start. Ook CobraNova ontbrak het niet aan inzet, met gevolg dat de scheidsrechters nogal wat persoonlijke fouten hadden uit te delen. Het eerste kwart kende een wisselend scoreverloop, waarbij de teams het scorend soms een aantal minuten achtereen lieten afweten. De winst was echter voor Bouncers met 14-12. In het tweede kwart een zelfde spelbeeld met opnieuw winst voor Bouncers. Rust 29-26. Na de 17-12 winst in het derde kwart, leek Bouncers voor een verrassing te zorgen, vooral toen de ploeg in het vierde kwart met nog vier minuten op de klok 13 punten voorstond, 62-49. Daarna ging het echter volledig mis: er werd niet meer gescoord en kwamen de bezoeksters puntje voor puntje dichterbij om in de laatste minuut op gelijke hoogte te komen, 62-62. In de noodzakelijke verlenging liet Bouncers het afweten op de vrijeworplijn en pakte Cobra Nova alsnog de winst, 67-70.

Vrijdag 31 maart 2017. Bouncers Dames 1- CobraNova 1,

67-70 .Maaike Haeren tracht te scoren namens Bouncers

 

Overige uitslagen:

Bouncers Heren 1 moest opnieuw een nederlaag incasseren. In Bergen op Zoom werd met 81-67 verloren van WBB Giants 1. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft plaats vier binnen bereik. Een prima resulaat van de debutant in de tweede Divisie D. Thuis was het verlies minimaal, maar uit was het verlies van Bouncers Heren 22 1 bij Jump 80 1 in Hellevoetsluis wat groter, 51-38.

In Leiderdorp won Bouncers Jongens Onder 16 1 ruim van BV Leiderdorp 1 met 37-65. De  ploeg kan een goed seizoen nog wat extra glans door komende zaterdag te winnen van kampioen BS Leiden 3.

In Soest liet kampioen Bouncers Jongens Onder 14 1 zich verrassen door Red Stars 1, 61-60.Zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet deed Bouncers Gemixt Onder 12 1 in de race om het kampioenschap wat het moest doen. Winnen van Grasshoppers 2 met 53-31. Komende zaterdag zal in Delft duidelijk worden wie zich kampioen mag noemen, Bouncers 1 of DAS 1.

Opnieuw geen winst voor Bouncers Gemixt Onder 12 2. Uit bij Jump IJsselstein1 werd verloren met 21-43. Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte de derde overwinning door in de Mammoet te winnen van DAS 3 met 68-18. In Leiden kon Bouncers Gemixt Onder 10 1 het niet bolwerken tegen koploper BS Leiden, 58-39. Het bezoekende en al kampioen zijnde SVO Basketball uit Vleuten was duidelijk een maatje te groot voor Bouncers Gemixt Onder 10 3, 3-53.