Verslag  zaterdag 8 april 2017 Waddinxveen

Een paar uur voor de wedstrijd werd al duidelijk; de jongens van U14-2 zijn ook kampioen! De wedstrijd tussen Grasshoppers en Zoebas werd door de dames van de Grasshoppers gewonnen. Het bracht hen op gelijke stand met de Bouncers, maar die hadden twee keer van de Grasshoppers gewonnen en dat bleek doorslaggevend.
Ondanks deze bij voorbaat bekende uitslag zou het toch heel mooi zijn als het team dit kampioenschap met een overwinning af zou sluiten!

In de eerste periode komt het spel maar aarzelend op gang. Na 4 minuten spelen staat het 4-4, een magere oogst. Er wordt aan beide kanten goed verdedigd maar veel gemist, waardoor de scores maar langzaam omhoog kruipen. De scheidsrechters fluiten strict. Het spel ligt geregeld stil. Bij de tegenstanders vallen twee spelers op die de rest van de wedstrijd veel zullen scoren. Bij de Bouncers is het gelijkmatiger verdeeld. De jongens werken gesmeerd samen. Maar in deze periode komt het moeizaam op gang en ligt MSV bij de start van de tweede periode op kop met een stand van 9-13.

In de tweede periode regelt Mantas een punt solo  door een actie die loopt van rebound bij de tegenstanders naar het scoren voor zijn team. Hij laat zich nog vaker met mooie momenten zien in de wedstrijd. Een rebound van Brandon gaat via een lange pass van Jolle naar Andy die ook scoort. Bij de uitnames onder het bord horen we Mick de middenlijn aanbevelen, en dat brengt de jongens snel onder dat bord vandaan. Aanvallen gaan nu steeds vlotter en leveren steeds meer op. Na 5 minuten is er een voorsprong van 20-15. Na een grote wisseltruc zien we nog een solo-actie van Maurits uitmonden in een punt, regelt Jimmy er ook wat maar komt ook MSV, met vooral de nummers 12 en 15 terug en eindigt de periode op een stand van 26-25.

Aan het begin van de derde periode kruipt de score nog gelijk omhoog. We zien Ryan passen naar Latif die vervolgens scoort. We zien Owen een bal stelen en scoren. Maar we zien ook chaotischer spel ontstaan. Er wordt van elkaar gestolen, maar de ballen willen er niet in. Er volgen fouten, er rollen jongens en ook een paar meiden over de grond, de scheidsen fluiten veel maar niet altijd even duidelijk. De coach van MSV reageert woedend op een beslissing en moet door zijn collega coach tegen worden gehouden. Maar dan komt Tristan met een paar sneller acties, alleen en samen met Brandon. En Latif passt naar Jochem die de bal in een lay-up onder het bord door de bal achterwaarts in de basket legt. Het loopt weer lekker en de periode eindigt op een stand van 48-37.

De laatste periode laat snel en fijn samenspel zien. We zien Ryan een paar keer diep op dribbelen en dichtbij de basket passen naar Jolle of Jimmy. Het levert bijna steeds een punt op. Hoewel de nummers 12 en 15 van MSV blijven scoren behouden de Bouncers hun voorsprong. In het gangpad klinkt het geluid van tegen elkaar klingelende medailles. De bloemengeuren verdrijven de baklucht van tosti's en friet. Terwijl MSV dapper blijft doorvechten, Maurits bonussen blijft lospeuteren, ze ook nog eens benut, of Jolle onder de basket weet te vinden, is de huldiging van onze jongens op handen. Echter, niet voordat Owen in de laatste secondes de bal in handen krijgt en besluit de tijd te rekken. Ook al is de voorsprong ruim, hij neemt liever geen risico. Hij staat ver, echt ver van de basket, ruim achter de driepuntslijn, dichterbij de middencirkel van het veld, hij dribbelt wat, kijkt naar de klok, het publiek kijkt naar hem; wat gaat Owen doen? En dan schiet hij: raak! Van mijlenver! Het gejuich doet de oren suizen!

 

 

 

En zo eindigt de wedstrijd met een stand van 68-52. De jongens zijn glanzend kampioen en krijgen de beker en medailles uitgereikt. Gefeliciteerd Andy, Ryan, Maurits, Midas, Tristan, Owen, Mantas, Jimmy, Brandon, Jochem, Jolle, Latif en natuurlijk, Mick!