OPNIEUW KAMPIOENEN VOOR BOUNCERS BASKETBALL

Afgelopen weekend kon Bouncers Basketball wederom twee kampioenen begroeten. Zaterdagmiddag in de Duikelaar pakte Bouncers Jongens Onder 14 2 de titel door te winnen van MSV 1 uit Noordwijk. In Delft versloeg Bouncers Gemixt Onder 12 1 medetitelkandidaat DAS 1 ruim met 71-44 en pakte daarmee ook de titel. 

Bouncers Jongens Onder 14 2 kon zaterdagmiddag ontspannen beginnen aan de confrontatie met MSV 1 uit Noordwijk. Concurrent Zoebas had eerder op de dag namelijk verloren en was het kampioenschap al voor Bouncers. Die ontspanning was niet terug te zien in het spel van de thuisploeg en werd het eerste kwart verloren met 9-13. In het tweede kwart was het samenspel beter verzorgd, vielen er meer scores te noteren en was de winst voor Bouncers met 17-12 en dat leverde een ruststand op van 26-25. In het derde kwart verliep het spel wat chaotisch, maar wist Bouncers met 22-12 verder weg te lopen bij de bezoekers. Ook het vierde kwart was voor Bouncers en sloot de ploeg het seizoen af met een schitterend afstandsschot vanaf de middellijn van Owen van Berkel. Hij zorgde daarmee uiteindelijk voor een 68-52 eindstand.

Bouncers Jongens Onder 14 2 kampioen. Zaterdag 8 april 2017. 

Voor Bouncers Gemixt Onder 12 1 lag het net even anders. De ploeg moest voor de titelstrijd op bezoek in Delft bij DAS 1. Beide ploegen hadden 16 punten uit 9 wedstrijden en stond DAS vanwege een beter doelsaldo op de eerste plaats. Voldoende voor een spannende wedstrijd en de nodige zenuwen. Om de ploeg te ondersteunen was een grote schare supporters ook naar sporthal de Brasserskade in Delft getogen.

De wedstrijd kende van beide kanten een zenuwachtige start, maar was het Bouncers die zich als eerste wist te herpakken. Omdat het merendeel van het team al enige jaren samenspeelt, viel er goed samenspel te zien met mooie scores en bij rust al een ruime 32-17 voorsprong voor Bouncers. Ook in de tweede helft was Bouncers de bovenliggende partij, werd er weer volop gescoord en ook wat meer tegentreffers geincasseerd. De winst was met 71-44 echter duidelijk voor Bouncers en daarmee het kampioenschap.

Zaterdag 8 april 2017 Delft. Bouncers Gemixt Onder 12 1 na winst op DAS 1 kampioen.

Stand van links naar rechts: Vicent van Loo, Teis Hümmels, Seal Diouf, Jolanda Zwijnenburg coach, Tycho Zwijnenburg, Latif Diouf, Joran de Miranda, Thom Peppelman coach.

Geknield van links naar rechts: Ryan van Eyck, Lucas Oskam, Sjors Hümmels, Tim Höcker, Björn Alderden, David van Loo 

Bouncers Heren 2 ontving vrijdagavond in de Duikelaar het hoger geklasseerde LUSV 2 uit Leiden. En de thuisploeg maakt het de studenten uit Leiden meer dan lastig. Het eerste kwart ging met 7-7 gelijk op, waarna de thuisploeg het tweede kwart met 15-10 voor zich opeiste. Rust 15-10. In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was Bouncers wat nauwkeuriger in de afwerking en won uiteindelijk, best wel verrassend, met 51-38.

Bouncers Heren 4 en het bezoekende Utrecht Bulls 4 deelden vrijdagavond voor aanvang van de wedstrijd nog een gedeelde vijfde plaats. De thuisploeg  was echter duidelijk van plan daar iets aan te doen en ging met 20-15 voortvarend van start. Een voorsprong die met winst in de overige drie kwarten niet meer uit handen werd gegeven en daarmee werd het seizoen afgesloten met een 70-55 overwinning.

Bouncers Jongens Onder 16 1 maakte het vrijdagavond in de Duikelaar kampioen BS Leiden 3 erg lastig. Bleef met de score dichtbij de Leidenaren, maar moest via een 22-29 ruststand toch een 45-58 nederlaag incasseren.

Overige uitslagen:

Na een aantal nederlagen op rij pakte Bouncers Heren 1 weer een overwinning. In Bergen op Zoom werd met 73-60 gewonnen van WBB Giants 1. Daarmee heeft Bouncers al definitief beslag gelegd op de vierde plaats. Een prima prestatie van de debutant in de Tweede Divisie. Bouncers Heren 3 kon het in Rijswijk niet bolwerken tegen kampioen Lokomotief 4 en sloot het seizoen af met een 88-59 nederlaag. Bouncers Jongens Onder 18 1 ontving de nummer 1 The Jumpers 1 uit Den Haag. Was dichtbij bij een overwinning op de Hagenaars, maar verloor toch, zij het nipt, met 52-54.

Ook Bouncers Jongens Onder 16 1 moest zijn meerdere erkennen in de koploper en kampioen BS Leiden 3. In de Mammoet wonnen de Leidenaren met -45-58. Altijd volop spanning tussen Bouncers Jongens Onder 16 2 en Zoebas 2. En ook dit keer trok Bouncers aan het langste eind. In Zoetermeer werd gewonnen met 59-55. Bouncers Jongens Onder 14 1 liet zaterdagmiddag in de Mammoet zien dat het verlies een week eerder tegen Red Stars in Soest een vergissing was. Met 109-27 kreeg tegenstander DAS 1 geen voet aan de grond. Geen succes voor Gemixt Onder 12 2, Gemixt Onder 10 1 en Gemixt Onder 10 2. De teams verloren met ruime cijfers van respectievelijk BV Oegstgeest 1, Woodpeckers 1 en DAS 1.

Voor Bouncers Basketball is het thuisseizoen 2016-2017 afgesloten en rest alleen nog een aantal uitwedstrijden.