Vandaag (23 september) stond de uitwedstrijd tegen Almere Pioneers op het programma. Een spannende wedstrijd, Almere had nog niets verloren. Om de aansluiting met de top te houden, moesten onze jongens winnen. Helaas was het team niet compleet: Maurits is nog geblesseerd en Brandon moest U16-1 versterken. Echter de 7 overgebleven spelers lieten zich letterlijk niet uit het veld slaan. Bouncers startte sterk en opende de score. Vervolgens ontrolde zich een spannende eerste periode waarin beide team aan elkaar gewaagd waren. Maar Bouncers speelde net iets scherper en zo eindigt deze periode met 10-14.

In de tweede periode zijn veel mooie acties te zien. Helaas missen onze jongens te veel schoten en laten ze Almere dichterbij komen. Gelukkig brengen 2 wissels de felheid en scherpte terug in het team en wordt deze periode met 16-22 afgesloten.
De derde periode eindigt, ondanks dat 2 punten niet geteld worden met 31-40. We lopen dus heel langzaam uit. Echter Bouncers begint de vierde periode slordig en laat Almere tot 45-44 terugkomen. Maar na opbeurende en tactische woorden van Jort, herpakken onze jongens zich en is de eindstand 48-54.
Zo wordt met een gehavend team en ondanks scheidsrechters die er een eigen regelgeving op na hielden, toch de winst veilig gesteld. Klasse jongens!