Bouncers Basketball is een vereniging die bestaat uit leden en bijzondere leden. Als je lid geworden bent van Bouncers Basketball dan ben je minimaal lid tot het einde van het seizoen en voor de duur van een seizoen. Een seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het volgende kalenderjaar. Het lidmaatschap geeft de persoon rechten en plichten. Je steunt de doelstellingen van de vereniging en je hebt toegang tot de algemene ledenvergadering van de vereniging.


Iedereen is altijd vrij om te komen kijken en ook om drie keer vrijblijvend mee te trainen. Vul het online interesseformulier in onder [Lid Worden] en je wordt geinformeerd over de trainingstijd en locatie waar je (zoon / dochter) welkom is.

Als je lid wilt worden, mag je altijd eerst drie keer vrijblijvend meetrainen, zie hierboven. Daarvoor moet je het online interesseformulier invullen onder [Lid Worden]. Na deze drie keer wordt er contact met je opgenomen of je lid wilt worden. Daarvoor ontvang je via de email dan een apart formulier.

Er wordt een leeftijd aangehouden van minimaal 7 jaar. De reden is dat jongere kinderen er niet aan te pas komen in het spel. Basketbal is toch wel een wat technische sport en vergt een zeker coƶrdinatievermogen die men op jongere leeftijd nog niet heeft. Dat is helaas ook een nadeel voor onze sport, aangezien wij vaak jonge potentiƫle leden verliezen aan andere sporten. Echter, als wij jongere kinderen mee zouden laten doen, dan weten wij zeker dat zij er geen plezier aan gaan beleven.

Het lidmaatschap loopt tot 30 juni van een jaar, maar het opzeggen moet je doen voor 1 juni van een seizoen. Dat moet je schriftelijk doen bij de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het bestuur zal tijdig op de website en in de nieuwsbrief de opzegdatum communiceren.
Als je later opgezegd, wordt het lidmaatschap van de vereniging automatisch met een seizoen verlengd en zal de contributie in rekening worden gebracht. Als er zwaarwegende redenen zijn om het lidmaatschap tijdens het seizoen op te zeggen, dan kan dit schriftelijk doen bij het bestuur (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Tussentijds gedurende een seizoen opzeggen is bij Bouncers Basketball wel mogelijk, maar je moet tot het einde van het seizoen contributie betalen. Praktisch gezien heeft dat niet veel zin. Wel kan het bestuur beslissen om leden te royeren of leden om speciale redenen korting te verlenen op de resterende contributie in het geval van blessures of verhuizingen van meer dan 15 kilometer.