De zaalwacht opent de zaal en opent de kantine en de keuken (naam van de zaalwacht van die dag staat op de website vermeld). Radio aandoen via afstandsbediening (volume kan alleen geregeld worden via afstandsbediening). De toiletten voor bezoekers van de kantine (in de hal) worden geopend door de zaalwacht.

Instructies voor het maken van warme gerechten bevinden zich in de keuken.

Het gebruik van het koffiezetapparaat spreekt voor zich. Er kan koffie en heet water getapt worden. Koffie tappen gaat via een druk op de knop (daarna loslaten). Hiervoor worden de witte koffiekopjes (met schotel) gebruikt. Voor heet water moet de knop ingedrukt worden gehouden. Voor thee zijn glazen koppen beschikbaar. Creme koffie is ook gewone koffie zonder melk.
- Op twee plaatsen op de bar bekers met suikerstaafjes, melkstaafjes en lepeltjes zetten.
- Bij de koffie en thee een koekje serveren. Deze bevinden zich links onder de bar. Net als voorraad voor melk en suiker.
- Er is ook warme chocomelk beschikbaar. Zakje met poeder is in de keuken te vinden. Dit wordt gecombineerd met heet water.

De lege frisdrankflesjes kunnen in de krat voor het koffiezetapparaat. Behalve de flesjes voor Chocomel en Fristi. Deze moeten even omgespoeld worden in de keuken en in krat in de bijkeuken geplaatst worden.

Bier- en andere glazen worden gespoeld in de bak in de bar. Er moet een enkele (niet meer!) druppel (speciaal) afwasmiddel in de bak . Glazen schoonmaken op de borstel en naspoelen en laten drogen.

De prijzen van alle artikelen staan op de prijslijst boven de bar en op de bonnetjes. Alles moet direct worden afgerekend. Als er jeugdwedstrijden zijn, dan mag er geen alcohol geschonken worden. Er is ook een betaalutomaat aanwezig. De instructie voor de werking ligt bij de kassa.

Koelkasten en snoep aanvullen vanuit de voorraad indien dit nodig is en er tijd voor is. Voorraad staat in de bijkeuken.

Knoppen verlichting bevinden zich bij koffiezetapparaat.
De bardienst zorgt aan het einde van zijn / haar dienst dat de afwas is gedaan van zijn / haar dienst.
Gebruikte natte theedoeken uithangen. Vuile was in plastic bak onder telefoon / radio doen. Thee- en handdoeken niet als dweil gebruiken!