clinic Gouda X 1

Dit jaar vindt het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats van 30 juni t/m 7 juli in Rotterdam. Om de kenbaarheid van deze sport te vergroten in uw omgeving wordt er op vrijdag 7 juni van 19.00 uur tot 20.30 uur een clinic georganiseerd door stichting BEN (Basketball Experience NL) in samenwerking met Bouncers Basketball en Sport.Gouda.

Wil je een nieuwe uitdaging in de sport, of ben je nieuwsgierig hoe het is om rolstoelbasketbal te leren van een vrouwelijke international? Meldt u dan direct aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom langs tijdens de clinic op 7 juni in de Mammoet, Calslaan 101 te Gouda.

Deelname aan de clinic is gratis en er zijn sportstoelen aanwezig, welke u kunt lenen. Daarnaast maak je kans op diverse prijzen richting het EK. Tot dan!

 

In verband met het opstarten van het nieuwe rolstoelbasketbal team werd op zaterdag 3 juni 2017 een clinic en demodag georganiseerd. Iedereen kon meedoen en ervaren hoe rolstoelbasketbal gespeeld wordt. Samen met Basketball Experience Nederland en spelers van SC Antilope is er een mooie dag neergezet. Nieuwe leden en jeugdleden van Bouncers hebben een goede indruk kunnen krijgen hoe leuk en zwaar rolstoelbasketballen is. Pieter Westdijk heeft de dag in een mooi filmpje vastgelegd.

jaap smid 2 1Op zaterdag 3 juni 2017 heeft Bouncers Basketball een 15-tal sportrolstoelen geschonken gekregen van de familie Smid. Deze sportrolstoelen zijn van hun zoon en broer Jaap Smid geweest, die helaas op 3 september 2015 is komen te overlijden.

Onderstaand een samenvatting van zijn leven sinds zijn ongeval en verloop van zijn rolstoelbasketbalcarriére. Onderaan dit bericht kunt u op de link klikken om bij het gehele verhaal van Jaap te komen, wat wij toegestuurd hebben gekregen door de familie Smid. Neem zeker even de tijd om dit door te lezen.
Jaap is begin 2000, op zestienjarige leeftijd, na een klimpartij op een brug ten val gekomen en is hierbij na een val van 30 meter ernstig gewond geraakt. Hij had een incomplete dwarslaesie opgelopen. Door dit alles moest Jaap leren leven met een beperkte doorbloeding van zijn benen en voeten en gedeeltelijk incontinentieproblemen en altijd veel (zenuw) pijn in zijn lijf. Hierdoor werd Jaap gehinderd in zijn doen en laten maar gelukkig kon hij nog beperkt lopen en staan. Jaap heeft zich na zijn herstel eigenlijk nooit laten beperken door zijn handicap en altijd veel ondernomen.

jaap smid 2 2Tijdens zijn revalidatieperiode is hij in het revalidatiecentrum in contact gekomen met rolstoelbasketbal. Eerst als onderdeel van zijn herstel, om zich vervolgens met veel plezier en enthousiasme aan te sluiten bij de aanwezige rolstoelbasketbalvereniging SC Antilope. Jaap ging hard aan de slag met het zich eigen maken van het spel rolstoelbasketbal zoals de spelregels en vaardigheden.
Hierdoor groeide hij al snel door tot het eerste team van SC Antilope en mocht hij in 2004 al meedoen met zijn eerste Europacup-1 toernooi. Later dat jaar kreeg hij de buitenkans om met  het Nederlands rolstoelbasketbalteam mee te gaan naar Japan.
 
Jaap heeft vervolgens in de periode 2004-2013 bij diverse clubs in binnen- en buitenland gespeeld en is daarnaast zeer actief geweest bij de Nederlandse rolstoelbasketbalploeg. Hiermee heeft hij landen over de hele wereld bezocht; België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Turkije, Zweden, Spanje, Polen, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Japan, China en Australië.
Bij zijn laatste club, Deportivo AMIAB in Albacete – Spanje, heeft Jaap voor het laatst een half seizoen kunnen spelen in 2013.

Voor Jaap werd het leven steeds ingewikkelder met alle financiële, sportieve en fysieke problemen die zich op leken te stapelen. Ondanks de gevraagde en gegeven hulp kon hij het niet meer bolwerken en heeft Jaap op 3 september 2015 zichzelf het leven ontnomen, 31 jaar jong.


jaap smid 2 3De Nederlandse Basketbal Bond – NBB omschreef Jaap in een in-memoriam met de treffende tekst:
Jaap, een rolstoelbasketballer, die een bevlogen speler is geweest, een speler die stormachtig kon zijn, een speler die hartstochtelijk kon zijn, een speler die spectaculair kon zijn, en ook vertederend en gevoelig.
Jaap viel op, vaak positief, soms ingewikkeld, maar Jaap viel altijd op.

Wij willen de familie Smid heel erg bedanken voor de schenking van de rolstoelbasketbalstoelen, en zullen deze met ingang van september 2017 met zeer veel enthousiasme gebruiken bij onze trainingen, waarmee we hopelijk vele nieuwe sporters (jong en oud) deze mooie sport kunnen laten beleven.
De foto's zijn aangeleverd door de familie Smid. Helaas is niet van iedere foto de fotograaf bekend. Mochten fotografen bezwaar hebben, dat zijn/haar foto gebruikt is, dan gelieve contact op te nemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Betreffende foto zal dan na overleg worden verwijderd.

Lees hier het hele artikel

In september start Bouncers met een rolstoelbasketbalteam, dat in Gouda gaat trainen.
Ter kennismaking organiseren we op zaterdag 3 juni een clinic en demowedstrijd in de Duikelaar te Waddinxveen om iedereen de gelegenheid te geven om te ervaren wat rolstoelbasketballen is.

Vanaf 11.00 uur kan iedereen mee komen doen met de clinic, geïnteresseerden voor het nieuwe team, maar ook leden/ouders van Bouncers, die een keer willen ervaren hoe rolstoelbasketbal wordt gespeeld. (Zaal open vanaf 10.30 uur)

Na afloop van de clinic is er een persmoment in verband met een heel mooi gebaar. Nieuwsgierig? Kom ook kijken.

Om 13.00 uur begint de demowedstrijd gespeeld door twee ervaren rolstoelbasketbalteams. Later deze week worden de teams via de Facebook pagina Rolstoelbasketbal Gouda bekend gemaakt.

We hopen dat er heel veel spelers mee komen doen, en dat de tribunes ook goed gevuld zullen zijn met supporters gedurende deze dag.

Aanmelden voor de clinic niet noodzakelijk, maar mocht je een mailtje willen sturen, dan graag.

We zoeken nog een aantal helpende handen deze dag voor de opbouw/het opruimen van de zaal, hulp tussendoor, en voor het draaien van de bar.

Wie kan/wil ons deze dag vanaf 10.30 uur helpen???

Tijdblokken:
- 10.30 tot 13.00
- 13.00 tot 15.30/16.00
- de hele dag mag natuurlijk ook

Laat het ons even weten als je wilt helpen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen tot ziens op zaterdag 3 juni !Bouncers Basketball, de basketbalvereniging van Gouda/Waddinxveen, is op zoek naar jou!
Onlangs is een zoekactie gestart naar mensen met een lichamelijke beperking, blessure of zelfs valide sporters, die met ingang van september 2017 willen gaan trainen in een rolstoelbasketbalteam.

Iedereen kent basketbal als een snelle, tactische teamsport. Dit wordt ook al jaren bij Bouncers Basketball in alle leeftijdscategorieën door valide spelers beoefend. Alleen was er de laatste jaren geen mogelijkheid in Gouda of omgeving om deze geweldige sport in een rolstoel te spelen. Daar komt nu verandering in. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan zich vanaf nu al aanmelden om met ingang van september mee te komen trainen met ons.
Exacte locatie en trainingstijd wordt later bekend gemaakt.

We zijn voornemens om in mei of juni al een trainingsdag/clinic te organiseren, waaraan geïnteresseerden kunnen meedoen. Aangezien we de intentie hebben om in de toekomst niet alleen recreatief maar ook in competitieverband rolstoelbasketbal te spelen zal aansluitend een demonstratiewedstrijd worden gespeeld door ervaren rolstoelbasketballers om een indruk te krijgen van deze mooie sport.
Het is dan ook belangrijk dat je je nu al aanmeld, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de laatste nieuwtjes.

Mocht je Facebook hebben, dan kan je de ontwikkelingen ook via onze eigen pagina volgen: facebook.com/Rolstoelbasketbal-Gouda
Daar kun je nu al een leuk introductiefilmpje van de Nederlandse Basketbal Bond vinden.

Voor meer informatie/aanmelden graag een mail sturen naar:
Jeannetta Mooijekind
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.