Inhoud

Mr. Bounce

Het doen van taken

Bouncers op TV!

Grote Club Actie

3 november feest

Leuk Sint- of Kerstcadeautje nodig?! Koop een Bouncerstrui!

Bounce Back nummer 2

Jaargang 4, seizoen 2017-2018

Mr. Bounce
 

Beste Bouncers-leden,

Zoals velen van jullie ongetwijfeld hebben gemerkt, verliep de start van het seizoen lastiger en rommeliger dan voorgaande jaren. Daar zijn diverse oorzaken voor: 

  1. De technische commissie had meer moeite om trainers te vinden. En nog steeds moeten alle zeilen worden bijgezet om te zorgen dat er voor (bijna) elke trainersgroep iemand staat die zijn of haar kennis en kunde wil overbrengen. 
  1. Het loopt dit jaar niet soepel vanuit Sport.Gouda, het sportbedrijf dat de zalen in Gouda en Waddinxveen beheert. De tijden waarop wij in voorgaande seizoenen, in sommige gevallen al tientallen jaren, de zaal hadden, blijken dit seizoen niet meer voor ons beschikbaar te zijn. Gewoon verandert, zonder enige vorm van overleg. Daar sta je dan ineens met een groep zonder alternatieven. 
  1. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) gaat over op het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Dat is wennen voor iedereen die met wedstrijden heeft te maken. De zaalwacht die de tablets moet beheren en verdelen, de coach die zijn spelers van te voren moet opgeven, de scheidsrechters die via het tablet moeten controleren of alles klopt en de tafel die het in moet vullen. 
  1. De takenplanning is dit jaar een extra lastige. Er is een scheve verdeling in aantal wedstrijden tussen Gouda en Waddinxveen vanwege de beschikbaarheid van zalen. Mensen moeten daarom ook wel eens in de andere gemeente hun taak doen. Vanwege de nieuwe vorm van spelersnummers werkte onze automatische mailservice voor de taken niet. Dat is nu opgelost. Ook er zijn veel wedstrijdwijzigingen, waardoor de planning weer moet veranderen.

Zo zijn er nog wel een aantal zaken op te noemen. Wat ben je dan ontzettend blij met die mensen die toch, ondanks een drukke baan, voor de groep gaan staan om training te geven. En met de mensen die op een vrijdagavond of zaterdagmiddag bereid zijn om het gat te vullen van iemand die zijn taak niet komt uitvoeren. En met diegene zich melden om een taak op zich te nemen die noodzakelijk is om überhaupt wedstrijden te kunnen spelen. En met een bericht van een ouder die meldt dat zijn of haar kind het zo geweldig naar zijn zin heeft. En met diegenen die een extra activiteit organiseren om leden te werven of extra gezelligheid te creëren. En met die persoon die al jarenlang steeds weer dezelfde belangrijke taak doet dat het haast gewoon lijkt. 

Haast gewoon lijkt … ergens is het dat ook of zou het moeten zijn, maar het blijft natuurlijk bijzonder hoe een aantal zich belangeloos gigantisch inzetten. Dank daarvoor namens bestuur en namens alle leden. Ook al heeft niet iedereen dat altijd door. Zoals ik wel vaker hier en tijdens ALV’s en eindfeesten heb gezegd: een vereniging maak je met elkaar. Wij zijn geen sportschool waar je alleen maar komt om te sporten. Wij zijn een vereniging, waarbij wij met elkaar zorgen dat wij de allerleukste sport die er bestaat kunnen beoefenen. Als iedereen bijdraagt, dan is het voor iedereen leuk en behapbaar. 

Dan even terugkijkend naar de seizoen opening. Het wilde dit jaar niet meezitten. Alles was perfect geregeld, behalve het weer. Dat deed niet mee! Er werden dappere pogingen gedaan om toch street basketball te spelen bij de parkeerplaats van de Mammoet op zaterdag 9 september jl., maar de regen gooide het letterlijk in het water. Heel spijtig, vooral voor de organisatoren. Ik hoop van harte dat het ze niet heeft ontmoedigd, want het is een geweldig concept. Wat mij betreft volgend jaar weer. Rest mij verder niets anders dan jullie allemaal een goed vervolg van het seizoen te wensen. 

Met stuiterende groet,

Jeroen

Het doen van taken
 

fluiten, scoren, timen

Het uitvoeren van taken bij wedstrijden van andere teams hoort bij het verenigingsleven. 

Niet alleen bij Bouncers Basketball, maar bij alle basketbalclubs. Sterker nog: het geldt bij elke georganiseerde vrijwilligerssport in de hele wereld. Voor een wedstrijd basketbal heb je nu eenmaal vier mensen nodig: twee scheidsrechters, een scorer (houdt score op het sheet / tablet bij) en een timer (houdt de tijd bij). Bij de heren 1 hebben we geen scheidsrechters nodig, maar wel een derde tafelaar voor de 24-seconden klok. Voor die taken wordt elk verenigingslid en t/m U16 ook ouders aangeschreven. Hieronder een opsomming van de belangrijkste spelregels en feiten:

▪  Als je niet kan voor een taak als je bent aangeschreven dan dien je te allen tijde zelf voor vervanging te zorgen.

▪  Niet opkomen resulteert in een boete van € 15. 

Daarmee wordt het probleem echter niet opgelost, dus voorkom dit.  

▪  Je moet zelf op de website van Bouncers controleren of je taken hebt. Het niet hebben ontvangen van een e-mail is geen argument om niet op te komen. Soms komen deze e-mails namelijk in de spam-box terecht of zijn er andere redenen dat er geen mail aankomt of verstuurd wordt. Het controleren van de website is eigen verantwoordelijkheid. De herinnering  e-mails zijn een extra service van de club en geen melding.

▪  Bankspelers bestaan niet meer. Als je dus voor een hoger team uitkomt, dan moet je dat zelf aangeven bij de planners. Dan houden zij daar rekening mee. Doe je dat niet, dan kan je aangeschreven worden voor een taak en moet je zelf voor vervanging zorgen. Of gewoon je taak doen.

▪  Ben je aangeschreven voor een taak en word je dan gevraagd mee te doen met een wedstrijd van een hoger team, moet je zelf voor vervanging zorgen.

Of je taak doen.

▪  Zit je in een team dat zowel in Gouda als Waddinxveen speelt, dan kan je op beide locaties worden ingedeeld voor een taak. Dit geldt ook voor de ouders t/m U16. Op dit moment worden ook sommige Goudse teams ingedeeld in Waddinxveen vanwege zaalgebrek in Gouda. Die mensen kunnen dus daar voor taken, inclusief bardienst (18+), worden ingedeeld.

▪  Ouders t/m U16 worden ook ingedeeld. Voor tafelen bij de wedstrijden van hun eigen kind op beide locaties en eventueel voor bardienst in Waddinxveen.

▪  Recreanten worden twee keer per seizoen ingedeeld. Dit kunnen zij afkopen, maar liever hebben wij dat zij gewoon een taak doen.

▪  Wedstrijd spelende leden kunnen hun taken niet afkopen.

▪  Men kan bepaalde voorkeuren bij de planners aangeven, die daar dan zo veel mogelijk rekening mee houden. Het plannen is echter een hele lastige klus, dus het lukt niet altijd om aan iedereens wensen te voldoen. Wij rekenen op jullie begrip. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger.

▪  De planners proberen zo veel mogelijk rondom de eigen wedstrijden de taken te plannen. Dit lukt niet altijd. Soms spelen er bijvoorbeeld alleen maar jeugdteams. Het kan dus voorkomen dat je wordt ingedeeld om een taak te doen terwijl je zelf niet moet spelen of eerder of later op de dag een uitwedstrijd hebt.

▪  Leden die ook een team trainen/coachen worden in principe niet/zo min mogelijk ingedeeld voor extra taken, maar ook op hen moeten we af en toe een beroep doen als we echt in de knel komen met de planning. Wij rekenen hierbij op medewerking en flexibiliteit van iedereen.  

▪  Op beide locaties zijn we nog op zoek naar meer leden die als zaalwacht willen functioneren, dit kunnen ook ouders zijn. Voor een omschrijving van de taken van een zaalwacht verwijzen we graag naar de site, waar de taken vermeldt worden. Graag komen we met leden/ouders in contact die hier een steentje aan willen bijdragen, zodat we ook die taken meer kunnen verdelen over meerdere mensen. U kunt ons een mail met naam en telefoonnummer sturen naar planner@bouncersbasketball.nl. Wij nemen dan contact met u op.

De planners (Dennis Brinkhorst en Jeannetta Mooijekind) 

Bouncers op TV!
 

‘Bouncers Basketball wil over enkele jaren bij de jeugd dé leidende club voor het Groene Hart zijn’, zo is de omschrijving van het interview wat RTV Gouwestad heeft gehouden met Jeroen Poldervaart en Ben Ponsioen. Zij praten hier met de journalist over de verwachting  van Bouncers voor de komende jaren. 

Klik op de link om het interview te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=TGjOrI4BIi4.

Grote Club Actie
 

Denken jullie allemaal aan de loten van de Grote Club Actie? Ons doel is een ontzettend leuke clinic en het moet te doen zijn als iedereen zijn drie lootjes verkoopt of koopt! Er zijn er tot nu toe 77 verkocht, alvast bedankt daarvoor. Nog 548 te gaan om ons doel te halen! 

Je kunt deze inleveren bij 

-  Je coach/trainer

-  Op een tweetal adressen (Korenakker 73  te Waddinxveen of Kattensingel 75A te 

Gouda)

-  In de box van de Grote Club Actie in de kantine van de Duikelaar 

-  Bij de secretaris (Maaike Haeren)

Als je je boekje/blaadjes kwijt bent, kun je een mail sturen aan

secretaris@bouncersbasketball.nl 

Je kunt deze inleveren tot 16 november, maar het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. 

Zet hem met z'n allen op voor een leuke, extra activiteit voor de vereniging!! 

3 november feest
 

Mannen U22 organiseert een feest! Aanstaande vrijdag 3 november zullen zij met alle leden de wereld induiken van de kakkers en de tokkies. Die avond worden er een aantal leuke wedstrijden gespeeld door Mannen U18, -U20, -U22 en Dames 1 in de Duikelaar. Daarna is iedereen uitgenodigd om een gezellige avond met elkaar te maken.

Attributen zijn welkom! 

Leuk Sint- of Kerstcadeautje nodig?! Koop een Bouncerstrui!
 

Bouncers verkoopt onder andere shirts en sweaters. Lijkt het  je leuk om deze te kopen? Neem een kijkje op de  bestelpagina: http://bouncersbasketball.nl/index.php?option=com_tenues.  

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de Sponsorkliks.

Wanneer je op de site bent, staat rechts in het beeld

‘Sponsorkliks’ in een afbeelding. Klik hierop en je komt op een pagina van Bouncers waarop deze zelfde afbeelding staat. Wanneer je hierop klikt, kom je op de site van Sponsorkliks. Je kunt hier kiezen uit verschillende webwinkels. Wanneer je via deze weg je aankopen doet, krijgt de vereniging voor iedere aankoop een extra centje.

Als je dan toch moet bestellen…… ?